SRB | ENG | RUS |

Jabuka

Jabuka se smatra temeljom voćarske proizvodnje. Odlikuje se mnogobrojnošću u sortimentu, zavidnim prinosima i kvalitetom. Kao takva voćna vrsta značajno je zastupljena u gročansko – smederevskom rejonu, prostire se na oko 1500 hektara sa prosečnim prinosom od 50 tona po hektaru.

 

Najzastupljenije sorte jabuke su:

Karakteristike ploda: plod je krupan do vrlo krupan, konusnog oblika, ujednačenih plodova. Plod je zeleno-žut, pomalo smeđ, čuvanjem u skladištu poprima svoju karakterističnu zlatnožutu boju.

Ukus: izrazito slatkog ukusa sa vrlo prijatnom aromom visokog kvaliteta.

Vreme sazrevanja: Druga polovona septembra

Vreme čuvanja: Od septembra do maja.

Zlatni delišes

Galerija

Download

calendar

Sunday, 21 January 00:00:00

Karakteristike ploda: plod je srednje veličine.

Boja: pokožica ploda je tamno ružičaste boje. Meso ploda je žuto-bele boje, fine strukture, čvrsto i sočno.

Ukus: karakteristične arome izvrsnog sladkog ukusa.

Vreme sazrevanja: Kraj septembra

Vreme čuvanja: Može se čuvati do proleća.

Ružičasti delišes

Karakteristike ploda: Plod je krupan mase 200-250g okruglasto tupo- konusnog oblika.

Boja: Plod je temeljno-tamno zelene boje.         

Ukus: Kiseo, osvežavajući, slabo aromatičan i sočan.

Vreme sazrevanja: U drugoj polovini oktobra.

Vreme čuvanja: Od septembra do maja.

Greni smit

Karakteristike ploda: Plod je krupan do vrlo krupan,

okruglasto-kolačastog oblika.

Boja: Osnovna boja je bledo-zelena, a najvećim delom

je prekrivena intenzivnim crvenilom.

Ukus: Kiselkasto-sladak.

Vreme sazrevanja: Druga polovona septembra.

Vreme čuvanja: Od septembra do maja.

Ajdared

Jonagold

Karakteristike ploda: Plod je krupan do vrlo krupan, okruglastog, blago izduženog oblika.

Boja: Osnovne zelenkasto-žuta,dopunska je narandžasto- crvena.

Vreme sazrevanja: Sredinom septembra.

Ukus: Slatkonakiselog aromatičnog ukusa.

Vreme čuvanja: Od septembra do aprila.

Standardi  |  Podaci o firmi  |  Savetodavna služba