SRB | ENG | RUS |

Jagoda

Među brojnim vrstama voćaka, jagode se izdvajaju po svojoj popularnosti zbog relativno malog prostora neophodnog za rast i razvoj kao i brzog ulaska u rodnost.

Jagode iz gročansko – smederevskog okruga su poznate po svojoj jarko crvenoj boji i jedinstvenoj aromi. Proizvodi se na preko 300 hektara u rejonu našeg distributivnog centra sa prosečnim prinosom od oko 9 tona po hektaru.

 

Najrasprostranjenije su sorte:

Clery je odlična rana sorta vrlo dobrog ukusa i arome, solidne čvrstine i šelf lajfa, visoke otpornosti i adaptibilnosti.

Ima konusno-okruglaste plodove, dobrog ukusa i arome.   Stvorena je u Italiji. Poslednje tri godine postala je apsolutni hit u našoj zemlji. Plod je srednje krupan do krupan (oko 16g), izduženo-konusnog, pravilnog oblika tokom čitave berbe. Pokožica ploda je sjajne svetlocrvene boje, delimično otporna pri berbi i transportu. Visokog je kvaliteta mesa i intenzivne arome.

Kleri

Galerija

Download

calendar

Sunday, 21 January 00:00:00

Alba je vrlo rana sorta.  To je vrlo krupna sorta, konusnih, vrlo uniformnih, jarko crvenih i sjajnih plodova, sa malim čašičnim listićima i veoma lepim vizuelnim utiskom. Odlične je adaptibilnosti. Kvalitet plodova je dobar i veoma postojan, tako da izuzetno podnosi transport i manipulaciju. Plodovi su vrlo čvrsti sa prosečnom masom ploda 27-30g, ali puno i vrlo krupnih plodova i preko 50g.

Alba

Asia je srednje rana sorta. Plodovi su krupni i konusni, vrlo uniformni, izuzetne jarko crvene boje i sjaja, sa vrlo atraktivnm čašičnim listićima. Zahvaljujući visokom sadržaju šećera, i izbalansiranom odnosu kiselina, ukus je izuzetno dobar. Odlične je transportabilnosti. Prosečna masa ploda je od 26-30g. Jedna od najinteresantnijih novoselekcionisanih sorti.

Asia