SRB | ENG | RUS |

Kajsija

Kajsija je vrlo atraktivna i cenjena voćna vrsta koja je značajno zastupljena u ukupnom sortimentu voćarskih kultura na potezu gročanske opštine i smederevskog atara. Prve sadnice kalemljene kajsije na naše tlo donete davne  1904. godine, danas u rejonu našeg distributivnog centra je rasprostranjena na preko 1500 hektara.

 

Najzastupljenije sorte ove voćne vrste su:

(MAĐARSKA) - Plod je srednje krupnoće, mase oko 40-50g, pljosnat, asimetričan i sastoji se iz dve nejednake polovine. Pokožica je žuta, sa sunčane strane rumena. Meso ploda je bledo-žuto, sočno, slatkonakiselo, prijatne arome i ukusa. Vreme zrenja druga polovina i kraj jula meseca.

Kečkemetska ruža

Galerija

Download

calendar

Sunday, 21 January 00:00:00
NJU DŽERSI (S.A.D.)  Plod je veoma krupan, okruglastog oblika pokožica žuta do oranž-žuta, meso srednje čvrstine zlatno-žuto, slatkonakiselo, veoma ukusno, lako se odvaja od koštice. Vreme zrenja Kraj juna, početkom jula meseca.                                                                                

New jersey

Plodovi su krupni, mase od 50-55g, okruglastog oblika, crveno obojeni sa karakterističnim pegama na pokožici ploda. Meso dosta čvrsto, sočno, slatkonakiselo, aromatično i veoma kvalitetno. Vreme dozrevanja je polovina jula meseca.

Odlikuje se dobrom transportabilnošću, pogodna je kako za stonu upotrebu, tako i za industrijsku preradu.                                  

Mađarska najbolja

Standardi  |  Podaci o firmi  |  Savetodavna služba