Proizvodi
Jabuka
Jabuke su najzastupljenije voće koje PDM Agrofruit Pudarci otkupljuje i distribuira. Čak 1.549 proizvođača ovog voća na 4.363,62 hektara gaji jabuke za naš distributivni centar i to više od 15 sorti. Prosečan prinos sa ove površine je 174.544,80 tona.
detaljnije
Višnja
Donedavno zanemarena, ova sorta voća sve više uzima primat među voćarima širom Srbije i te kako je tražena na tržištu. Podaci pokazuju da se višnja u Srbiji gaji na oko 26.000 hektara. Veći deo proizvodnje namenjen je izvozu, što u svežem, što u smrznutom obliku. Otkupljujemo
je od 539 proizvođača, sa 527 hektara, što čini količinu od oko 13.185 tona.
Trešnja
Sudeći po statistici koja pokazuje da je iz godine u godinu sve veći izvoz trešnje, uzgoj ovog voća u Srbiji i te kako ima perspektivu. Visoka rentabilnost gajenja, povoljnost prirodnih uslova i mogućnost plasmana trešnje na domaćem i inostranom tržištu probudilo je interesovanje poljoprivrednih proizvođača za podizanje zasada. S obzirom na to da trešnje koje se uzgajaju na našem podneblju imaju odličan kvalitet i potražnja za njima je velika. Otkupljujemo je od 842 proizvođača, sa 808 hektara, što čini količinu od oko 15.354 tone
Jagoda
Uzgoj jagode u Srbiji sve je popularniji jer ova najznačajnija jagodičasta voćna vrsta ima visoku rentabilnost proizvodnje. Klimatski uslovi i savremeni načini uzgoja daju sočne plodove sa jedinstvenom aromom. Otkupljujemo je od 357 proizvođača, sa površine od 324,4 hektara, što čini količinu od oko 4.866 tona.
Borovnica
Uzgoj ovog bobičastog, zdravog i cenjenog voća doživeo je veliku ekspanziju u Srbiji u poslednjih nekoliko godina. Potrošnja borovnica u svetu rapidno raste, na ceni su i imaju veliku perspektivu. Veoma su zdrave, pune antioksidanasa. Srbija je pravo mesto za gajenje borovnice, između ostalog zbog kontinentalne klime i kvalitetne zemlje. Otkupljujemo je od 89 proizvođača, sa 167 hektara, što čini količinu od oko 1.168 tona.
Breskva
Srbija se nalazi u vrhu liste proizvođača breskve i nektarine u Evropi. Glavni centri proizvodnje u Srbiji nalaze se na područjima Smedereva, Bele Crkve i Subotice.Plodovi ove voćne vrste sa našeg podneblja se odlikuju odličnim organoleptičkim osobinama. Pažljiva berba, skladištenje i transport bitan su faktor da ovaj proizvod stigne do kupaca u punom kvalitetu. Otkupljujemo je od 1.212 proizvođača, sa 2.087 hektara, što čini količinu od oko 41.738 tona.
Kajsija
Kajsija se gaji se u svim voćarskim rejonima Srbije. Najviše je ima u opštini Grocka, gde se nalazi i naša komapnija. Kvalitetni plodovi stižu i iz čačanske regije, zatim iz okoline Smedereva, Zrenjanina i Subotice. Plodovi kajsije su desertno voće koje ima široku mogućnost korišćenja kako svežih tako i prerađenih plodova. Otkupljujemo je od 853 proizvođača, sa 806 hektara, što čini količinu od oko 16.133 tona.
Kruška
Kruška je jedna od najstarijih voćnih vrsta koje se gaje u Srbiji. Istorijski podaci govore da su joj čak vladari iz dinastije Nemanjića posvećivali veliku pažnju, dakle još u 13. veku. Viljamovka, Carmen, Butira, Santa Marija, Junska lepotica, Abate Fetel, Kaluđerka, Kiferov sejanac, Packhams triumph, samo su neke od sorti iznašeg otkupnog i distributivnog asortimana. Otkupljujemo je od 405 proizvođača, sa 735 hektara, što čini količinu od oko 22.047 tona
Kupina
Za kupinu se bez lažne skromnosti reći da je crno zlato naše poljoprivredne proizvodnje. Srpski voćari savršeno su ovladali procesom proizvodnje tako da ostvaruju visoke prinose I veoma dobar kvalitet. Zahteva pažljivo branje i skladištenje kako se plod ne bi oštetio. Sveži plodovi, ali i sokovi od kupine igraju veoma važnu ulogu u zdravoj ishrani.
Malina
Najpoznatije srpsko voće, koje nas svrstava u svestki vrh i proizvođača i izvoznika. O kvalitetu najbolje svedoče brojne globalne nagrade jer su jedinstvene po boji, ukusu i tvrdoći. U Srbiji, malina je počela da se gaji 1880. godine kao ukrasna biljka. Robna proizvodnja počinje oko 1920. godine, a najviše se gaji u zapadnim krajevima naše zemlje gde je zastupljeno na destine vrsta.Otkupljujemo je od 101 proizvođača, sa 69 hektara, što čini količinu od oko 1.034 tone.
Šljiva
Šljiva se smatra simbolom srpskog agrara. Bez nje se ne može zamisliti, niti opisati kako to izgleda voćarstvo u našoj zemlji. Nema kraja u Srbiji gde se ne uzgaja. Najveći deo proizvodnje se plasira u svežem stanju, dok se znatno manje količine prerađuju. Otkupljujemo je od 861 proizvođača, sa 658 hektara, što čini količinu od oko 16.451 tonu.